Ajankohtaista

15.1.2019 Uusi kudoslaki antaa uuden mahdollisuuden usealle uutta munuaista odottavalle

Laki on tähän mennessä estänyt muita kuin aivan lähiomaista tai samassa taloudessa asuvaa puolisoa luovuttamasta toista munuaistaan. Kudoslain muutoksen myötä luovuttaja voi olla myös muu sukulainen tai esimerkiksi hyvä ystävä. Suomessa elävältä luovuttajalta tehtyjen munuaissiirtojen määrä on ollut Pohjoismaiden pienin.

Lue lisää


5.12.2018 Elinluovutuskortti on joulun paras kortti

Elinsiirtoa odottavan joululahjalistassa on yksi toive ylitse muiden: kunpa sopiva elin löytyisi mahdollisimman nopeasti. Elinsiirtoa odottaa yli 550 ihmistä. Kaikille uusi elin ei ehdi ajoissa. Jokaisella on oikeus pelastaa ihmishenkiä ja olla elinluovuttaja kuolemansa jälkeen – ja pelastaa jopa kuuden ihmisen henki.

Lue lisää


19.11.2018 Elinsiirtolasten viikko: Jokainen sairastunut lapsi on sankari

Myös pieni lapsi voi tarvita elinsiirron. Elinsiirtolasten viikko 19.–23.11. nostaa esiin lasten elinsiirtoja ja antaa elinsiirtolapsille oman sankaripäivän. Munuais- ja maksaliiton järjestämä viikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Lue lisää


13.10.2018 Hyvää Euroopan elinsiirtopäivää 13.10.

Elinsiirto on antanut jatkoajan tuhansille ihmisille. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula ja kaikki eivät ehdi saada siirtoa ajoissa. Jokainen voi päättää olla elinluovuttaja kuolemansa jälkeen – ja pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Euroopan elinsiirtopäivä muistuttaa, että vaikka jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, on oma tahto tärkeä ilmaista.

Lue lisää


12.10.2018 Jokainen voi olla elinluovuttaja

Elinsiirto on antanut jatkoajan Suomessakin tuhansille ihmisille. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula ja kaikki eivät ehdi saada siirtoa ajoissa. Jokainen voi päättää olla elinluovuttaja kuolemansa jälkeen – ja pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Euroopan elinsiirtopäivä muistuttaa, että vaikka jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, on oma tahto tärkeä ilmaista.

Lue lisää


10.10.2018 Suomalaiset haluaisivat luovuttaa munuaisen läheiselleen

Suomalaisten mielestä myös muun kuin aivan lähiomaisen tulisi voida luovuttaa munuaisensa, selviää Munuais- ja maksaliiton teettämästä tuoreesta kyselystä. Sote-uudistuksen jalkoihin jäänyt kudoslakimuutos antaisi myös serkulle tai hyvälle ystävälle mahdollisuuden auttaa läheistään. Uutta munuaista odottaa yli 450 ihmistä. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula.

Lue lisää


8.10.2018 Elinluovutuskampanjan kasvona Sofia Zida

Kampanjabiisin Luovuta (Muisto vaan) esittää laulaja-DJ Sofia Zida. Hän toimii myös kampanjan kasvoina.

Lue lisää


8.10.2018 Luovuta elimesi – voit pelastaa kuuden ihmisen hengen

Tänään käynnistyy Elinsiirtoviikko. Vaikka jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, on oma tahto tärkeä ilmaista.

Lue lisää


3.10.2018 Tulossa Elinsiirtoviikko 8.–13.10.2018

Euroopan elinluovutuspäivää vietetään lauantaina 13.10., mutta elinsiirtoviikko alkaa jo maanantaina 8.10. Munuais- ja maksaliiton järjestämä kampanja muistuttaa tänä vuonna, että luovuttaminen, ainakin elinluovuttaminen, pelastaa ihmishenkiä. Elinluovutustahdon ilmaiseminen on helppo tapa auttaa.

Lue lisää


20.9.2018 Tulossa Luovuta-kampanja 2018

Jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä kieltänyt. On kuitenkin tärkeä ilmaista oma tahtonsa. Tästä muistuttaa Elinsiirtoviikko ja Luovuta featuring sinä -kampanja.

Lue lisää


Seuraavat


Tuiskutuulia footer
Olen kiitollinen luovuttajalle, joka on eläessään antanut luvan elintensä irrottamiseen ja useamman ihmisen elämänlaadun ja hengen pelastamiseen.
Tuisku-Tuulia, Munuaisensiirron saanut
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä