Ajankohtaista

22.8.2018 15.46

Elinsiirtoviikko lokakuussa

Euroopan elinsiirtopäivä on lauantaina 13.10. ja koko viikko vietetään elinsiirtoviikkoa.

Suomessa elinsiirtoon pääsyä odottaa jatkuvasti yli 500 ihmistä. Vuosittain elinsiirtoja tehdään kuitenkin keskimäärin alle 300. Siirtojen määrää rajoittaa puute siirrettävistä elimistä. Kaikki eivät selviä odotuksesta, vaan joka vuosi 5–10 prosenttia siirtoa odottavista menehtyy.

Elinsiirtoviikolla 8.–13.10. käynnistyy uusi kampanja, jossa muistutetaan sanomaan KYLLÄ elinluovutukselle. Suomessa jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt, mutta luovuttajan kanta pyritään kuitenkin selvittämään. Jos omaisten kanssa ei ole keskustellut elinluovutustahdostaan, se voidaan saada selville lompakosta löytyvästä elinluovutuskortista, mobiilisovelluksesta tai Omakannasta.

Syksyn kampanjassa on mukana Suomen pop-maailman tähtiä ja luvassa on musiikkia. Ainakin pääkaupunkiseudulla on kampanjaan liittyviä tapahtumia. Elinluovutuksesta ilmestyy myös uusi juliste, jolla voi muistuttaa julkistamaan elinluovutustahtonsa.

Lisää tietoa tulossa sivulle www.elinluovutuskortti.fi sekä sosiaaliseen mediaan www.facebook.com/kyllaelinluovutukselle, www.twitter.com/elinluovutus ja www.instagram.com/elinluovutuskortti .


Palaa otsikoihinTuiskutuulia footer
Olen kiitollinen luovuttajalle, joka on eläessään antanut luvan elintensä irrottamiseen ja useamman ihmisen elämänlaadun ja hengen pelastamiseen.
Tuisku-Tuulia, Munuaisensiirron saanut
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä