Luovuta 2018

”Luovuta featuring sinä” -kampanja muistutti, että luovuttaminen on joskus positiivinen asia – elinluovuttaminen voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt, mutta mahdollisen luovuttajan tahto pyritään aina selvittämään. Kampanjassa muistutettiin, että on tärkeää, että jokainen suomalainen miettii suhtautumisensa elinluovutukseen ja ilmaisee sen jollain tavoin. Elinluovutuskortteja jaettiin kampanjan aikana yli 5600.

 

Virallisen kampanjabiisin Luovuta (Muisto vaan) esitti suomalais-meksikolainen laulaja ja DJ

Sofia Zida.

 

– Ajattelen asiaa lapseni kautta. Jos hän sairastuisi vakavasti, toivoisin, että hän saisi apua. On mahtavaa, että kun minun on aika lähteä, voin kuitenkin auttaa toista ihmistä. Itse en tee haudassa mitään elimilläni, ne pääsevät jatkamaan puolestani elämää, Sofia pohti.

 

Kampanjaan kuului uusi juliste, jota voi käyttää myös jatkossa. Kampanjasta tiedotettiin sosiaalisessa mediassa. Tiedotteita lähetettiin yhteensä viisi. Mediaosumia kertyi 63. Ylen Akuutti vietti elinsiirtoviikkoa. Ylen Aamutelevisiossa keskiviikkona aiheena olivat sydänsiirrot ja MTV3:n Huomenta Suomessa torstaina munuaisensiirrot. Kampanjan radiomainos pyöri Kiss FM-kanavalla viikon ajan. Eudonorgan-toiminta järjesti samalla viikolla kansallisen elinluovutusviikon, joka jakoi tietoa hoitohenkilökunnalle.Luovuta tunnus keltainen tausta 1

Elinluovutuskortti_SofiaZida_1 – kuva Munuais- ja maksaliitto

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä